Léta tam stál, stát bude dál
Navazujeme na staletími prověřenou tradici vaření piva v Jarošově.
Naše rodina
Spolupráce, vášeň, poctivost, odvaha a posedlost chutí je to, co dělá naše pivo jako malované.
Vybrané slady
Pečlivě vybíráme slady z regionálních sladoven v Kroměříži a Záhlinicích.
Žatecký chmel
Náš nejoblíbenější je Žatecký poloraný červeňák, ale nebojíme se experimentovat i s jinými odrůdami.
Místní voda
Naše pivo vaříme z místní vody, kterou nijak neupravujeme. To voda dává našemu pivu neopakovatelný ráz.
Originální receptury
Nebojíme se po svém uvařit tradiční ležák, ani stylově překvapit. Naše piva jsou zkrátka malované originály.
“Náš pivovar vznikl v roce 2015, pracujeme tak se současným vybavením, které však používáme s maximální úctou k tradičním výrobním postupům, které jsou typické pro česká piva a dobré jméno toho našeho - Jarošovského.”
Šrotování sladu
Pečlivě vybraný moravský slad po příjmu zpracujeme na našem dvouválcovém šrotovníku s maximáním výkonem 500 kg/hod.
Varna
Naše pivo vaříme, rmutujeme a scezujeme na dvounádobové varně s vířivou kádí, jež má objem vyrážené mladiny 20 hl. Jedna várka trvá 10-12 hodin.
Kvašení & Ležení
Naše pivo kvasí v kvasných tancích, následně se zakulacuje a zraje v tancích ležáckých za optimálních teplot, tlaků a bez jakýchkoliv časových kompromisů.
Stáčení piva
Nově máme robotizovanou linku, ale šikovné ruce našich lidí, stále stáčí ručně část produktů. Stáčíme jak do klasických nerezových sudů, tak i skleněných a plastových lahví různých velikostí dle potřeby našich zákazníků.